Trekking

Trekking

Adrasan trekking ve serbest tırmanış yapmaya çok müsait olan parkurlarla doludur. Özellikle kış aylarında düzenlediğimiz trekking turlarında Antalya’nın iklimi sayesinde bahar havasındaymış gibi uygun hava koşullarında yürüyüş yapacaksınız…

Sazak koyu (trekking): En keyif verici ve zorluğu olmayan bir yürüyüş parkurudur.Parkur mesafesi 8km gidiş 8km geliş olmak üzere toplam 16 km’dir. Toprak bir yoldan güzel kokulu çam ağaçları arasından keyifle denize bakarak yürüyüş yapıyoruz. Adrasan’ın en güzel koylarını karadan görebiliyorsunuz. Bu yol iki buçuk saatlik bir normal yürüyüşle Sazak Koyu’na götürüyor. Sazak koyunun büyük kumsalında denize girerek bütün yorgunluğunuzu atıyorsunuz. Bu parkurla ilgili 2. seçenekte teknemizle sizi denizden Sazak koyuna götürüp yürüyüşe ordan başlatmaktır.

Gelidonya feneri (trekking): Birinci parkurda arabayla Mavikent Kesebaşı’na ulaşıyoruz. Belli bir noktaya kadar araç yoluna da sahip olan hat üzerinde, daha sonra zeytin ağaçları arasında rampa yukarı doğal ortamda yürüyüşümüzü yapıp Gelidonya fenerine ulaşıyoruz. Muhteşem manzara eşliğinde kumanyalarımızı yiyip yorgunluk atıyoruz. Geldiğimiz yoldan rahat bir iniş patikası ile araçlara ulaşarak yürüyüşümüz tamamlıyoruz. İkinci parkurda ise (zor olan parkur) ters iskikametten yani Adrasan’dan yürüyüş tırmanışla başlayıp çam ağaçlarıyla kaplı tepeleri aşarak Gelidonya fenerine kadar uzanan 4,5 saatlik uzun bir parkur bizi bekliyor.

Olympos (trekking ve tırmanış) : Bölgede Musa Dağı’nın zirvesinde 170 dönüm üzerine kurulu ilk Olympos, Fethiye-Antalya Lykia yolu üzerinde 2,5 saatlik yürüyüşle görülebiliyor. Harabeler arasında sarnıçlar, kent giriş kapısı, küçük tiyatrosu, güney tepesinde ikişer katlı villalar, kemer kalıntıları, kazı çalışmalarıyla gün ışığına çıkmayı bekliyor. Olympos denizi gören tepenin diğer yüzü Adrasan Ovasını seyrediyor. Avusturyalı arkeologların buluntularına göre taşlar üzerinde yazılı olan Teo Olympos “Tanrı için Olympos” anlamına geldiği belirtiliyor. Yıkılan taşlardan geriye “OLYM” harflerini gösteren oyma taşlar görülebiliyor. Çeşitli baskınlar sonucu Olympos’tan sürülen Olymposlular bugünkü Olympos’a gelmişler. Bu nedenle günümüzdeki Olympos bu isimle anılırken gerçek Olympos’un Musa Dağı tepesinde olduğu belirtiliyor. Adrayanos döneminde gözcülük amacı için yapılmış iki kale günümüzde de varlığını sürdürüyor.

Musa dağı (serbest tırmanış): Adrasan’a gelipte simgesi haline gelmiş olan hemen koy başındaki Musa dağına tırmanmak olmaz. Bu tırmanış zor olan serbest tırmanış parkurudur. Tırmanışa başlamadan önce yolumuza sıkça çıkacak olan diken ve çalılar sebebiyle şort yerine rahat bir pantolon veya eşofman ve keskinleşmiş kaya kenarlarını rahatça tutabilmek için eldiven giymenizi öneriyoruz. 2-2,5 saatlik bir tırmanışa zirveye geldiğinizde göreceğiniz manzara size neden bu mücadeleyi yaşamanızın mutlaka gerekli olduğunu konusunda ikna edecek güzellikte, bütün Adrasan ayaklarınızın altında uzanırken rüzgar kulaklarınıza Adrasan’ın güzellikleri ile ilgili şarkılar söyleyecek.